250 € la 10,000 €

Noi am gasit 0 rezultate. Vezi rezultate
Rezultatele căutării

Un nou material de constructie – caramizi din plastic, reciclabile si eficiente

Postat de admin pe 30/07/2016
0

Compania columbiana Conceptos Plasticos a identificat doua probleme importante cu care lumea se confrunta in acest moment si a decis sa le rezolve folosind materiale de constructie reciclabile. Una din problemele majore este lipsa uitatilor locative pentru familiile cu venituri mici, o situatie cu care se confrunta America Latina unde cel putin 80% din populatie locuieste in zonele urbane. A doua problema este cresterea exponentiala a deseurilor din plastic ce ajung sa sufoce gropile de gunoi, centrele de reciclare fiind depasite de cantitatile impresionante.

 

Pentru combaterea acestei situatii, echipa de specialisti de la Conceptos Plasticos a decis sa refoloseasca materialele plastice pentru crearea unui nou produs: o caramida asemanatoare celor tip LEGO, care sa poata fi folosita in construirea de noi case.

 

Mendez declara urmatoarele: „Speram ca vom crea un val ce va atrage din ce in ce mai multi oameni. Dorim sa dezvoltam produse noi care sa foloseasca eficient miile de tone de plastic care sunt aruncate. In curand vom avea mai mult plastic in oceane decat pesti, asa ca acum este momentul sa facem ceva maret.”

Traducere si adaptare: arh. Raluca Popa
Subiect preluat din:

www.inhabitat.com

lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comparați ofertele

Call Now Button