250 € la 10,000 €

Noi am gasit 0 rezultate. Vezi rezultate
Rezultatele căutării

Proiectarea si executia unei constructii – ieftin nu inseamna si bun

Postat de admin pe 12/12/2019
0

Orice proiect imobiliar sta sub semnul optimizarii costurilor. Este de altfel si factorul determinant. Nu este gresit a optimiza un proiect, a elimina elemente non-esentiale si risipa de resurse. Problema este ca acel obsesiv ieftin pe care clientul il cauta, nu inseamna si ceva bun in cele din urma. Adica ceea ce aparent este mai ieftin fata de media preturilor pe piata de profil, poate ascunde ceva minusuri si riscuri pe care proprietarul trebuie sa le stie.

Servicii ieftine in detrimentul calitatii

Optimizarea costurilor poate fi un concept prost inteles. Un proiect cat mai ieftin poate insemna un minus la capitolul calitate. Unul din riscuri este ca firma, echipa aleasa ofera totul mai ieftin, insa pe parcurs intampina dificultati, intra in impas in a finaliza proiectul, se ajunge la intarzieri, materiale inlocuite, deci calitate compromisa.

Atentie! Analizati ce inseamna de fapt ieftin in comparatie cu ceea ce este pe piata. Sau altfel spus, trebuie sa aveti semne de intrebare de ce o firma va ofera proiectul sau executa atat de ieftin. Iata si care sunt riscurile asumate de client:

Forta de munca necalificata – indubitabil, atunci cand aveti de-a face cu specialisti nu duceti grija ca acestia nu stiu sa isi faca treaba. Forta de munca specializata este ca o temelie in aceasta poveste, este o alta garantie pe care sa vi-o asumati. In caz contrar se poate ajunge ca in final la receptie sa constatati ca proiectul nu corespunde cu planul, spre exemplu.

Si de aici un alt lung sir de probleme: munca la negru, o echipa improvizata, oameni adusi cu ziua la munca, proiect facut in graba, preluarea unor parti dintr-un proiect in altul fara adaptarea la situatia concreta etc.

Firma nu ofera garantii, ba mai mult are risc sa se dizolve, sa dispara rapid – pentru ca cei in mana carora clientul se increde pot urmari doar foloase materiale, riscurile sunt destul de mari. Sunt cazuri in care s-a constatat utilizarea unor softuri in proiectare nelicentiate. De asemenea, firma dispare de pe piata si nu mai este de gasit.

Oferta ieftina, clienti multi si intarzieri masive – o asa zisa strategie a celor care vand proiecte si executa foarte ieftin se refera la a prelua mai multi clienti. Inevitabil acest lucru duce la supraaglomerare cu proiecte si la intarzieri masive cu toti acestia. Este greu de gestionat asa ceva, astfel ca se ajunge si la procese, pentru ca se incalca termenii contractuali.

Un alt risc poate si ca din aceste costuri mici sunt de fapt scoase anumite cheltuieli, cum ar fi sa nu se includa costurile cu privire la supravegherea executiei. La executie, materialele folosite vor fi mai ieftine, ceea ce se subintelege cat de mult afecteaza calitatea rezultatului final. Nu vorbim neaparat in sensul ca respectiva cladire nu va rezista, are riscuri structurale, insa durata sa de viata va fi clar redusa, iar ulterior costurile de reabilitare, consolidare se adauga ca minus pentru proprietar, nevoit sa investeasca iar in constructie.

Va asteptam in cadrul paginii noastre, www.smarthomeconcept.ro, pentru a descoperi ce inseamna servicii complete, de calitate. Proiectele noastre pot fi achizitionate avantajos, cu reduceri de pret. Incercam sa educam publicul in a intelege ca optimizarea costurilor nu trebuie sa duca doar la ieftin si ca acest concept nu trebuie dus la extrem, adica la a va dori ce este mai ieftin. Constructia unei case este un plan de o viata, asadar asumand acest lucru ieftin nu este in mod sigur ce va doriti, mai ales ca sunt atat de multe riscuri in spate.

lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comparați ofertele

Call Now Button