250 € la 10,000 €

Noi am gasit 0 rezultate. Vezi rezultate
Rezultatele căutării

Previziuni pentru domeniul constructiilor in anul 2020 si in urmatorii ani

Postat de admin pe 03/03/2020
0

Observam deja ca pe piata imobiliarelor preturile au explodat, ca metrul patrat in domeniu a crescut considerabil, mai ales in unele orase din tara, de exemplu Constanta sau mai ales Cluj. Specialistii spun ca aceste tendinte nu se opresc aici, ci chiar continua sa domine. Satui de mediul urban si de preturile piperate, unii se refugiaza in proiectele de case construite la marginea orasului sau de ce nu chiar in zone urbane. Nici aici nu se poate spune ca vor gasi ceva ieftin.
Insiruim in randurile ce urmeaza cateva din tendintele acestui an in materie de constructii. Putem spune insa ca exista mai degraba multa imprevizibilitate. Unii intuiesc si o revenire a crizei financiare. Ce stim sigur este ca exista deja deficit de forta de munca, chiar si in constructii si astfel riscul este ca unele firme sa inceapa sa angajeze persoane fara experienta, personal fara calificare.

Tendinte in domeniul constructiilor in 2020
Companiile private vor ramane in continuare investitorii principali in acest domeniu. Programele de la stat precum Prima Casa spre exemplu sau posibilitatea de a cere teren gratuit – cei care isi doresc constructia unei case – sunt inca in vigoare, insa prezinta tot mai putin interes in randul publicului.
In ceea ce priveste preferinta pentru tipul de locuinte se remarca interesul de a opta pentru cele de doua camere mai ales, daca vorbim despre case mici, de tip duplex.
Impactul proiectelor ecologice – remarcam de asemenea un interes crescut in ceea ce priveste proiectele green, ecologice. Proiectele in constructii ce au la baza inovatia, sunt in atentia publicului poate mai mult in 2020. Putem include aici folosirea materialelor sustenabile, exploatari sustenabile, pentru a exclude cat mai mult impactul toxic. De asemenea, vor fi tot mai mult preferate sistemele ce inlocuiesc pe cele clasice, spre exemplu pompele de caldura in locul centralelor termice.

Ce tipuri de case sunt preferate
Piata aceasta este intr-o continua schimbare. Putem spune ca ramane valabila preferinta pentru case pe pamant, chiar daca acestea sunt poate locuinte costisitoare. Suntem pregatiti cu tot felul de proiecte de casa cu care ii intampinam pe doritori, de la case pe un singur nivel la cele cu mansarda spre exemplu. Galeria foto plus detalii o regasiti in cadrul paginii noastre.
O schimbare exista si aici si preconizam ca in 2020 va exista ceva mai multa influenta a stilurilor din afara. Cu alte cuvinte, romanii plecati ani de zile peste hotare se simt inspirati de arhitectura pe care o intalnesc in tari straine si copiaza partial acest stil. Asadar casele dorite si constructiile ce vor incepe anul acesta stau sub influenta unui stil modern. Nu neaparat sunt dorite case foarte inalte, mari, cu multe etaje, cat mai mici, cochete, cu o arhitectura atipica.
Daca vorbim de constructii in general, nu doar de sectorul locuintelor, previziunile ating si sectorul spatiilor de birouri si a cladirilor dedicate pentru diversele activitati comerciale. Se pare ca in 2020 va exista o crestere spectaculoasa din acest punct de vedere, tinand cont ca investitorii straini sunt atrasi de potentialul Romaniei si dezvolta afaceri aici. Constructiile de birouri vor fi desigur cu o cerere crescuta.

In loc de concluzii
Nu stim cu siguranta cum vor evolua lucrurile, dar in mod cert exista o evolutie remarcabila a acestei nise de constructii. Este semn al dezvoltarii si nu ne dorim sa batem pasul pe loc. Ce ramane constant, din pacate, sunt asteptarile in investiile pe care statul sa le faca in infrastructura, ceea ce are negresit un impact major si in dezvoltarea sectorului de constructii.

lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comparați ofertele

Call Now Button