250 € la 10,000 €

Noi am gasit 0 rezultate. Vezi rezultate
Rezultatele căutării

Planseu din lemn sau planseu din beton?

Postat de admin pe 28/05/2019
0

Betonul incepe sa prinda din ce in ce mai multa „forma” in lumea interioarelor. Este folosit acum, cu precadere in bai, bucatarii dar si holuri, precum si pentru plansee, fiind turnat colorat pentru a se potrivi cu aproape orice gust si stil. In prezent, nu exista niciun dubiu ca betonul, in toate formele sale, are un apel interior destul de ridicat. Insa atunci cand vine vorba de podele si pardoseli exista o multime de optiuni: de la un covor cumva invechit, pana la vinil, tigla, lemn sau beton, toate pot fi alese. Care este cea mai potrivita varianta?
In timp ce prefabricatele din beton ar putea fi cu adevarat atragatoare in acest moment, o intrebare care merita adresata despre podele din beton pentru casa ta este daca acestea constituie sau nu o optiune mai buna decat lemnul.
Lemn sau Beton?
Pardoseala din lemn este o optiune de pardoseala veche si populara care a rezistat testului timpului, atat in casele mari, cat si in casele impunatoare, precum si in cabane si apartamente. Astazi exista o gama larga de optiuni de pardoseli din lemn pentru a se potrivi fiecarui buget, gust si situatie interna, ceea ce face ca parchetul din lemn sa fie o solutie foarte versatila si practica pentru podele.
Pardoseala din beton, pe de alta parte, este o optiune de parchet aparut relativ recent. In timp ce structurile si podelele din beton se intorc in istorie pana in epoca romana si exista chiar unele dovezi ale unui derivat concret din Siria datand din anul 6500 i.Hr., precum si multe dovezi ale utilizarii unui material similar de-a lungul fluviului Dunare la 5000 i.Hr., nu a fost vazut ca o optiune interioara dezirabila de multi ani de zile.
Betonul insa incepe sa fie folosit in variante diferite, inclusiv ca si podea de interior. Acestea fiind spuse, acesta a devenit alegerea partilor mai sarace ale comunitatii in care a fost folosit in stare bruta, deoarece a fost mai mult asociat cu utilizarea industriala decat cu cea interna. Asadar, in ultima parte a secolului trecut, numai casele mai sarace au avut probabil de „suferit” cu pardoseala din beton si ar fi pictat-o in mod tipic in incercarea de a o face mai atractiva. In ultimii ani, aceasta tendinta a cunoscut o evolutie reala, iar pardoseala din beton este acum foarte cautata.
Utilizarea lemnului in pardoseala este mai dificila pentru ca lemnul este un material natural care se va descompune in cele din urma daca nu este ingrijit si mentinut. Acestea fiind spuse, exista dovezi ale pardoselilor din lemn care dateaza din Evul Mediu si o multime de dovezi ale unor podele de lemn atragatoare, de cel putin cateva secole, in castele si case vechi din Europa.
Cand vine vorba de podele din lemn sau din beton, nu exista nicio indoiala ca betonul este mai in trend in prezent. Dar daca acest lucru va continua pe termen lung, va spune doar timpul.

lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comparați ofertele

Call Now Button