250 € la 10,000 €

Noi am gasit 0 rezultate. Vezi rezultate
Rezultatele căutării

In cat timp se obtine autorizatia de construire din momentul depunerii dosarelor la primarie

Postat de admin pe 04/12/2019
0

Conform legilor in vigoare, o autorizatie de construire trebuie emisa nu mai tarziu de 30 de zile. Aceeasi lege prevede ca daca acest termen este depasit, atunci solicitantul poate sa se adreseze organelor competente, sa faca plangere, cerand despagubiri, penalizari si chiar si cheltuieli de judecata.

 

In tot acest demers, cand este intarziata autorizatia si solicitandul cere dreptate in instanta, de la primirea citatiei de la instanta primarul trebuie sa emita autorizatia in cauza. 

Autorizatia de construire va permite…sa construiti

Autorizatia de construire va fi redactata de structura de specialitate din cadrul administratiei publice sau de persoana desemnata sa aiba responsabilitatea a ceea ce tine de urbanism, amenajare de teritoriu. Acest act va fi oferit, pe baza documentatiei ce o prezinta solicitantul. Iar aici gresesc cei mai multi.

Daca despre ce anume trebuie sa contina dosarul am mai vorbit si pe blog, amintim doar documentele si ne vom axa pe cele mai frecvente cazuri, acte lipsa ce va intorc din drum si va ingreuneaza obtinerea acelei autorizatii, astfel incat termenul din momentul in care depuneti actele la primarie si pana la primirea actului necesar nu mai este acelasi ca in cazul clasic, standard.

Aveti nevoie de:

¸        Certificatul de urbanism, copie.

¸        Dovada ca detineti proprietatea in cauza.

¸        Documentatia tehnica, DT., in doua exemplare.

¸        Avizele, acordurile si punctul de lucru, copii.

¸        Studii de specialitate sau raportul de expertiza tehnica la lucrari ce doar intervin asupra unor constructii deja existente.

Multe dintre lipsuri se refera la documentatia tehnica. Spre exemplu, la categoria Pieselor scrise un act important poate fi reprezentat de acordul vecinilor, daca este cazul, deci in functie de proiect. In acest caz este nevoie de un act in varianta sa originala, prin care vecinii semneaza ca sunt de acord cu lucrarile ce vor urma. Se aplica la constructii noi, cele care sunt adiacent constructiilor existente sau in imediata vecinatate, pentru lucrari in care se schimba destinatia unei cladiri sau cand fata de cladirile invecinate se va oferi o alta destinatie constructiei ce urmeaza.

Un alt act important este cel de studiu de insorire. Este necesar in cazul in care proiectul de amplasare are o distanta nu mai putin egala cu inaltimea cladirii celei mai inalte fata de cladirile invecinate.

Termen: 30 de zile

Daca dosarul a fost preluat si toate actele sunt in regula aveti un termen de 30 de zile pana cand ar trebui sa primiti si un raspuns. Se refera la 30 de zile calendaristice. Autorizatia poate fi eliberata direct solicitantului sau poate fi trimisa prin posta.

De ce se ajunge in unele cazuri ca termenul sa fie chiar si de un an de zile? Pare ireal insa sunt si astfel de cazuri. Birocratia poate fi de vina, insa porneste totul si de la solicitant. Pe masura ce toate actele sunt verificate, acolo unde este o lipsa dosarul este trimis inapoi. Vi se cer completari, deci o alta depunere si se ia de la capat.

Nu degeaba multi cauta ajutor specializat, pentru a nu plati mai scump, cu energie, timp, rabdare si asa mai departe, ulterior. Nu uitati ca Smart Home Concept va poate ajuta sa obtineti avizele ISC pentru autorizatia de constructie si nu numai. consultati lista noastra de servicii aici.

 

Sunt si cateva exceptii, cand termenul nu este respectat, desi documentatia este completa, motiv pentru care puteti sa va adresati in instanta cu motiv de abuz administrativ. Dar, fiecare caz este diferit. Trebuie sa va asigurati in primul rand ca veti colabora cu un specialist ce cunoaste toate detaliile si va consiliaza, astfel incat sa nu aveti nimic lipsa. 

lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comparați ofertele

Call Now Button