250 € la 10,000 €

Noi am gasit 0 rezultate. Vezi rezultate
Rezultatele căutării

Detalii la care trebuie sa fii atent inainte de a transforma podul casei in mansarda

Postat de admin pe 15/11/2018
0

Daca te gandesti de ceva vreme sa transformi podul casei intr-un spatiu locuibil, echipa Smart Home Concept te poate ajuta. De la etapa de proiectare si pana la punerea in aplicare a lucrarii, te consiliem si iti oferim recomandari care vor reusi sa transforme in realitate viziunea pe care o ai in aceasta privinta.

Pentru a-ti demonstra ca merita o colaborare cu noi din acest punct de vedere, iti oferim in randurile urmatoare si cateva repere care te vor ajuta sa iti conturezi mai bine imaginea asupra acestei transformari.

Inainte de toate, in cazul transformarii podului in mansarda, este necesara intocmirea unei expertize tehnice care va stabili necesitatea masurilor de consolidare, care sta la baza proiectului de structura.

Iata si alte cateva detalii de care trebuie sa tii cont atunci cand vrei sa amenajezi o mansarda locuibila in locul podului casei.

  1. Cat spatiu va fi disponibil si ce inaltime va avea mansarda?

Stim ca ai o idee despre cum ti-ai dori sa se prezinte noua incapere, insa va trebui sa ai in vedere si cateva aspecte tehnice.

In primul rand, ceea ce este specific unei mansarde este forma inclinata a acoperisului, delimitata de grinzi, care poate sa reduca din unele puncte de vedere spatiul utilizabil. In plus, tine cont si de faptul ca peretii vor trebui izolati, ceea ce va reduce si mai mult acest spatiu. Poate ca ti-ai dori o mansarda cat mai spatioasa, insa acest lucru este oarecum limitat de aceste aspecte.

  1. Este podeaua suficient de rezistenta?

Daca te-ai gandit sa amenajezi o incapere in locul podului, va trebui sa te asiguri ca podeaua si intreaga structura de rezistenta suporta acest lucru. In caz contrar, va fi nevoie de o ranforsare, iar cu privire la acest aspect specialistii nostri te pot ajuta din toate punctele de vedere, de la calculele aferente absolut necesare si pana la punerea in practica a planului de ranforsare.

  1. Cum se va face accesul in pod?

Asigura-te ca accesul in mansarda se va face usor si ca respectiva cale de acces va fi solida. In functie de imprejurari, de spatiul disponibil si de posibilitati va trebui sa alegi solutia cea mai potrivita.

Daca in prezent accesul in pod se face prin intermediul unei scari mobile, odata ce va fi finalizata mansarda va fi nevoie de o solutie permanenta, rezistenta si sigura. Fie ca e vorba de o scara dreapta, una in spirala sau oricare alt tip, tot specialistii Smart Home Concept te pot ajuta si iti pot pune la dispozitie diverse tipuri de proiecte pe care le poti realiza din acest punct de vedere.

  1. Lumina? Temperatura?

Poate ca in viziunea ta nu era inclus un luminator sau cateva ferestre la mansarda, ci gandul tau era sa te bazezi pe lumina artificiala. Afla insa ca este important ca lumina naturala sa patrunda in mansarda – incaperea va fi astfel mai primitoare, mai luminoasa.

Te-ai gandit cum vei mentine o temperatura optima la mansarda? Daca nu ai avut in vedere acest aspect, aminteste-ti ca in pod temperatura se incinge considerabil pe timp de vara, iar in sezonul rece se mentine destul de joasa. Probabil nu ai luat in calcul posibilitatea adaugarii unei mansarde la casa in proiectul initial, prin urmare nici sistemul de incalzire – racire nu va putea face fata. In acest caz va fi nevoie sa instalezi un sistem separat.

Alaturi de cele mentionate, exista numeroase alte aspecte de care va trebui sa tii cont la realizarea mansardei. Specialistii nostri te pot ajuta din toate punctele de vedere, de la plan si proiectare pana la tot ceea ce tine de realizarea lucrarii, oferind consultanta de specialitate la fiecare pas.

lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comparați ofertele

Call Now Button