250 € la 10,000 €

Noi am gasit 0 rezultate. Vezi rezultate
Rezultatele căutării

Demolarea unei cladiri – ce presupune si ce acte implica

Postat de admin pe 25/03/2019
0

Demolarea unor constructii nu este atat de usoara pe cat ar putea sa para. De aceea, este bine de stiut ce implica acest proces pana cand faceti si achizitia unui teren pe care se afla o constructie veche ce trebuie demolata. De cele mai multe ori este vorba de preturi mai mici de achizitii ale unui teren de genul. Trebuie insa stiut faptul ca demolarea costa si ea si implica si nevoia de obtinere a unei autorizatii.

Inainte de a va gandi la orice demolare, trebuie verificat daca acea cladire este una de patrimoniu. Acest lucru se poate realiza prin Ministerul Culturii. Daca este cladire protejata, altele sunt regulile si va sunt permise actiuni limitate.

Autorizatia de demolare

Orice lucrare de demolare, fie ea partial sau totala, implica nevoia de autorizatie. Acest lucru este reglementat de legea in vigoare, articolul 8 din legea nr. 51/1991 cu alte completari ulterioare.

Autorizatia de demolare se va obtine inainte de a desfasura orice tip de actiune asupra cladirii, nu dupa. Aceasta va fi valabila atat pentru constructia destinata a fi locuinta, cat si pentru alte dependinte, garaj, cotet etc. Nerespectarea legii poate atrage dupa sine repercusiuni grave, amenda consistenta sau chiar si inchisoare.

Autorizatia de demolare

Pentru a obtine acest act trebuie sa va adresati primariei pe raza careia se afla si terenul. Autorizatia se obtine dupa 30 de zile de la depunerea documentelor, insemnand:

  • Cerere la Directia de Urbanism.
  • Certificate de urbanism.
  • PAD, adica planul de autorizatie de demolare, realizat de un arhitect.
  • Dovada proprietatii pentru care se solicita demolarea.
  • Avizele prevazute de CU.
  • Dovada achitarii taxelor aferente.
  • Dovezi cu fatada care sa ateste starea cladirii.

Cand este necesara o expertiza tehnica la demolarea unei constructii existente?

Expertiza tehnica este inclusa in lista de documente necesare pentru obtinerea autorizatiei de desfiintare. Aceasta reprezinta partea de studii de specialitate. Pentru cei care au nevoie de autorizatia aceasta eliberata in sistem de urgenta, expertiza tehnica incadreaza cladirea intr-o anumita clasa de risc seismic spre exemplu, ceea ce rezulta ca o constructie este pericol public.

Expertiza tehnica este realizata de specialist, expert autorizat de Ministerul Dezvoltarii regionale si Administratiei Publice – M.D.R.A.P.  Reprezinta un raport cu toate detaliile constructiei, o analiza a acesteia, cu eventuale solutii de interventie.

In cazul unei demolari, expertiza tehnica evalueaza cum poate fi o cladire daramata, desfiintata, in siguranta. Prin cerinta fundamentala de rezistenta mecanica si stabilitate, aceasta expertiza specifica cum vor fi protejate bunurile, mediul, vietile oamenilor pentru a demola. Daca respectiva cladire se invecineaza cu alte constructii, se vor preciza si masurile luate pe durata interventiei, pentru a evita pericolele.

De asemenea, expertiza tehnica va fi necesara la demolari partiale sau totale, ca urmare a dorintei de a oferi o alta functionalitate terenului, din cauza uzurii cladirii, din cauza exploatarii ce au afectat cladirea, pentru situatii de urgenta ce impun demolarea – factori naturali distructivi ce au dus la degradare iremediabila.

Asadar, demolarea unei cladiri nu este o simpla actiune de distrugere a unei constructii vechi si nefolositoare. Pentru a realiza acest lucru sunt necesare acte si in final o autorizatie. Atunci cand aveti nevoie de expertiza tehnica nu uitati ca echipa Smart Home Concept este alaturi de dumneavoastra. Puteti solicita acest serviciu si nu numai.

La Smart Home Concept puteti cere ajutor privind:

  • Expertiza tehnica.
  • Proiectare lucrari de consolidare si extindere, in acest context fiind vorba de demolari partiale si de reconstructii sau consolidari, extinderi ale cladirii deja existente.
  • Obtinere avize ISC si intocmire de documentatii specifice.

Viitoarea constructie si pana la aceasta demolarea uneia vechi inseamna o grija in plus si o nevoie de a colabora cu specialisti. Va recomandam serviciile noastre cumulate, pentru a ajunge la ce va doriti in timp util.

lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comparați ofertele

Call Now Button