250 € la 10,000 €

Noi am gasit 0 rezultate. Vezi rezultate
Rezultatele căutării

Ce trebuie sa stiti despre studiul geotehnic

Postat de admin pe 14/06/2018
0

Dupa cum bine stiti, Smart Home Concept se ocupa prin colaboratorii sai si de ramura de activitate ce implica studiul geotehnic. Acesta este parte din documentatia tehnica necesara pentru a obtine autorizatia de constructie, conform cu legea in vigoare, dar are mai ales scopul de a oferi informatii importante pentru proiectarea fundatiilor viitoarei constructii. Mai concret, acest studiu geotehnic se refera la documentatia tehnica necesara la o constructie, dar si in cazul in care se doreste extinderea unei cladiri existente sau consolidarea acesteia.

Studiul geotehnic furnizeaza informatii necesare pentru a proiecta infrastructura unei constructii – fundatiile. Acesta implica cercetarea terenului ce consta in executarea unor foraje specifice. Se preia proba si se analizeaza in laborator atestat.

Tipul de constructie pentru care se realizeaza studiul geotehnic

In primul rand, tinem sa va mentionam ca studiul geotehnic pe care il puteti lasa in seama noastra, este necesar atat la cladiri vechi, cat si noi. Poate fi vorba de:

  • Cladiri civile, considerate cladiri de locuit individuale sau colective, cladiri social-culturale sau cele publice si administrative.
  • Cladiri agrozootehnice. Se intelege de la sine ce sunt acestea, cele ce tin de domenii de activitate precum cresterea animalelor sau cultivarea legumelor, cladiri cu scop agricol, chiar si cele de depozitare a unor produse specifice din aceasta sfera.
  • Cladiri industriale. Aici se includ cele de productie, cum sunt spre exemplu uzinele, fabricile sau cele ce deservesc unor scopuri de profil – chiar si centrale termice, bazine etc.
  • Constructii ingineresti. Aici se includ tipuri de constructii ce nu se regasesc in randurile de mai sus, conducte de gaz, linii de transport, constructii hidrotehnice etc.

Cum sa obtii un astfel de studiu

Inceperea unei colaborari cu noi in ceea ce priveste un studiu geotehnic cunoaste mai multe etape. Va recomandam in primul rand sa solicitati acest serviciu inainte de achizitia unui teren. Iata si cum va decurge acest procedeu:

  • Furnizarea de informatii ce tin de documentare, de la locatie la suprafata, amprenta etc.
  • Stabilim cum se va realiza studiul, numarul de foraje, ce echipamente se vor folosi, deci practic se va realiza un soi de plan al acestei misiuni.
  • Executarea de foraje geotehnice. Inginerul geotehnician va dirija executia de foraje. Prelevarea de probe este pasul firesc. Vom prelua probe tulburate si netulburate, notam stratificatia, infiltratiile de apa, ce nivel are panza freatica si asa mai departe.
  • Dupa ce probele au fost adunate de la fata locului are loc si analizarea acestora, in laborator. Mentionam ca acest lucru se va intampla intr-un laborator avizat. De aici obtinem si informatiile cele mai importante, precum nivelul de umiditate, granulozitate, limita de framantare, care este indicele de consistenta, de structura, indice de porozitate etc.
  • Realizarea de documentatie tehnica. Dupa ce se obtin rezultatele si se are in vedere toata lista de caracteristici ale suprafetei, se vor realiza si recomandarile si concluziile studiului geotehnic.

Dupa finalizarea acestor etape vom preda intreg portofoliul de date, cu tot cu recomandarile noastre. Suntem si deschisi in a oferi explicatii amanuntite privind termenii sau anumite aspecte parte din acest studiu.

In cadrul paginii noastre punem la dispozitie si informatii privind preturile pe care le practicam. Va asteptam de asemenea si la sectiunea informatiilor utile, pentru a intelege in mod complex care este necesarul de acte privind o anumita constructie. Nu ezitati sa ne contactati pentru o oferta de pret, conform cu nevoile. Vom dispune de o abordare personalizata, in functie de cazul dumneavoastra.

lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comparați ofertele

Call Now Button