250 € la 10,000 €

Noi am gasit 0 rezultate. Vezi rezultate
Rezultatele căutării

Ce trebuie sa faci pentru a putea construi o casa?

Postat de admin pe 18/11/2019
0

Detaliile pe care viitoarea ta locuinta iti doresti sa le aiba se contureaza si se asaza la locul lor extrem de usor de mintea ta. Atunci cand vine momentul sa intocmesti actele aferente si sa dai start lucrarilor de constructie, expunerea lor nu mai este un lucru atat de simplu.
Putine sunt persoanele ce te pot informa despre ce presupune in esenta constructia unei case de la zero. Ne-am gandit ca este important pentru tine sa cunosti anumite lucruri de baza inainte de a te pune serios pe treaba. In cele ce urmeaza iti vom prezenta pasii comuni pe care trebuie sa ii faci pentru ca locuinta ta sa poata prinde contur intocmai dupa cum iti doresti.
Cum incepi?
Trebuie sa stii ca cel mai important document de care ai nevoie atunci cand vrei sa iti construiesti o casa este autorizatia de constructie. Fara de aceasta nu te poti apuca de executarea lucrarilor. Autorizatia de constructie este documentul prin care autoritatile iti dau avizul, aprobarea de care ai nevoie pentru a da start lucrarilor aferente.
Pentru obtinerea autorizatiei de constructie de care ai nevoie, trebuie sa obtii in prealabil mai multe acte. De regula, acestea sunt:
– Certificatul de urbanism;
– Proiectul tehnic al constructiei;
– Studiul geotehnic;
– Proiectul pentru autorizarea exacutarii lucrarior de constuire;
– Avizele si acordurile de amplasament.
Ce trebuie sa ai in vedere in mod special? Inainte de a lua hotararea de a construi o casa trebuie sa ai in vedere daca terenul tau are acces la utilitati – canalizare, apa, gaz si enegrie electrica in principal. Chiar daca te costa mai putin sa achizitonezi un teren fara acces la utilitati, costurile lucrarilor pentru a dispune de ele iti pot crea mari batai de cap, deci gandeste-te bine inainte de a lua o decizie.
Totodata, odata incepute lucrarile, sa stii ca nu este recomandat sa le opresti pana nu sunt gata, mai exact pana ce nu s-a montat acoperisul.
Participi sau nu la alegerea materialelor?
Totalitatea materialelor disponibile pe piata au atat avantaje, cat si dezavantaje. Este indicat si chiar iti recomandam sa participi la alegerea materialelor. Avand in vedere ca este vorba despre propria locuinta, tu esti singura persoana ce le poate alege corect, punand in balanta nevoile proprii si calitatea acestora.
Daca angajezi o firma de constructii, discuta fiecare detaliu cu muncitorii – care este compozitia optima a betonului, ce grosime se recomanda pentru anumite zone si asa mai departe. Ei trebuie sa fie in masura sa iti rapsunda la toate aceste intrebari.
Proiectul de casa si orientarea acesteia
Aici lasa-ne pe noi sa preluam conducerea si sa facem cateva recomandari. In primul rand, orientarea casei trebuie facuta intocmai dupa preferintele si exigentele tale in materie de confort. Mai exact, pozitioneaz-o astfel incat sa te bucuri de o cantitate de lumina optima.
Pe timpul verii, daca locuinta ta este expusa direct la soare, in interior va pluti acea senzatie de disconfort, de supraincalzire. Pe timpul ierii, ai nevoie de catusi de putin soare pentru a te incarca cu vitamina D direct de la sursa, chiar si atunci cand stai in pat. Deci tu trebuie sa alegi modul in care va fi orientata locuinta.
Noi te putem ajuta cu proiectul acesteia, indiferent de complexitatea dorintelor tale. In cadrul site-ului nostru ti-am pregatit deja un catalog de case 3D din care te poti inspira. Nu uita ce toate acestea pot fi modificate la cerere – deci doar avantaje pentru tine.
Prin intermediul catalogului de case 3D ai posibilitatea sa iti vezi locuinta mult dorinta in format virtual. Astfel, iti va fi mult mai usor tie, cat si noua, sa stim ce anume iti doresti sa schimbi sau sa modifici. Pentru mai multe detalii ne poti contacta aici.

lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comparați ofertele

Call Now Button