250 € la 10,000 €

Noi am gasit 0 rezultate. Vezi rezultate
Rezultatele căutării

Ce riscuri eviti daca alegi sa colaborezi cu o firma de proiectare constructii

Postat de admin pe 20/03/2018
0

Atunci cand ai ajuns in punctul in care ai posibilitatea de a-ti construi casa visurilor tale, entuziasmul poate sa te copleseasca. Stii ca ai resursele necesare pentru a face totul, indiferent daca e vorba despre a construi casa de la zero ori a cumpara una gata facuta.

La Smart Home Concept militam pentru prima varianta, intrucat cumpararea unei case gata construite reduce din posibilitatea de personalizare, existand riscul ca locuinta visurilor sa nu se deosebeasca prin nimic de cele invecinate.

Pornirea unei constructii de la zero presupune cateva etape specifice, insa cea mai importanta este probabil selectia unei echipe de proiectare care sa pregateasca totul conform preferintelor viitorului proprietar. Riscul pierderii personalitatii casei este insa unul infim, comparativ cu altele care vin asociate optiunii de a nu alege colaborarea cu o echipa de proiectanti profesionisti precum sunt specialistii nostri de la SmartHomeConcept.ro. Ce riscuri pot fi evitate printr-o astfel de colaborare? Va detaliem in randurile urmatoare cateva dintre cele mai relevante.

Dispunere eronata a camerelor

Doar doua exemple va oferim aici:

  • dormitorul amplasat intr-o zona din locuinta in care temperatura este mai joasa si zgomotele patrund usor;
  • plasarea bucatariei departe de intrare sau – mai rau – la etaj.

Fiecare camera trebuie sa fie amplasata strategic. Dormitorul este acea camera in care fiecare dintre noi se retrage pentru odihna si liniste. Pentru asta, temperatura trebuie sa fie optima, asadar indicat ar fi ca dormitorul sa fie cat mai aproape de centrala si nu la capatul circuitului de incalzire. De asemenea, in masura posibilitatilor, dormitorul ar trebui sa aiba cat mai putini pereti exteriori, pentru a se incalzi mai rapid.

In ceea ce priveste bucataria, aceasta trebuie sa fie pozitionata cat mai aproape de intrarea in casa, poate chiar prima camera de dupa usa principala. Nicidecum nu este recomandata amplasarea acesteia la etaj si motivul pentru acest fapt e simplu: atunci cand te intorci de la cumparaturi plin de bagaje, e mult mai simplu sa nu trebuiasca sa le cari prea mult.

Prin urmare, fii prevazator si evita riscul de dispunere eronata a camerelor alegand o echipa de proiectanti profesionisti care se vor ingriji de acest aspect.

Compartimentare ineficienta

Cine nu isi doreste o locuinta spatioasa, care sa ofere un confort sporit? Din nefericire, putini sunt cei care ajung sa aiba parte de asa ceva, tocmai pentru ca nu aleg colaborarea cu specialisti in proiectare tocmai pentru a planifica atent de la bun inceput compartimentarea spatiului.

Spatiile de depozitare sunt necesare, insa nu trebuie exagerat in privinta lor. Livingul sau dormitorul trebuie sa fie suficient de mari, dupa preferintele proprietarului, insa nu trebuie sa anuleze spatiul necesar pentru bai sau bucatarie. Fiecare camera trebuie atent planificata pentru a respecta necesarul de spatiu, dar si pentru a lasa loc suficient pentru celelalte. Din acest punct de vedere doar specialistii in domeniul proiectarii pot realiza o planificare cat mai eficienta.

Design gandit pentru prezent, nu si pentru viitor

Chiar daca in momentul prezentului nevoile proprietarului impun o anume compartimentare si un design adaptat preferintelor, proiectarea unei case trebuie gandita si pe termen lung.

De-a lungul timpului, prioritatile si nevoile se schimba. O casa cu multe scari va deveni incomoda pentru copii sau pentru persoane varstnice, spre exemplu. De asemenea, un numar foarte mare de camere poate la un moment dat sa incomodeze, intrucat costurile de intretinere vor creste, alaturi de timpul alocat acestei operatiuni.

Slaba iluminare, prea putine bai sau prezenta unor camere fara utilitate clara reprezinta alte riscuri ce pot fi trecute in aceasta lista. Pentru a evita toate riscurile mentionate, alegeti sa colaborati cu profesionisti atunci cand vine vorba de proiectarea spatiului pe care il veti denumi pentru o perioada indelungata acasa. Echipa Smart Home Concept va sta la dispozitie!

lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comparați ofertele

Call Now Button