250 € la 10,000 €

Noi am gasit 0 rezultate. Vezi rezultate
Rezultatele căutării

Ce presupune o structura la rosu versus una la gri, alb sau la cheie?

Postat de admin pe 31/07/2019
0

Achizitia unei case in diferite stagii de construire inseamna sa va asumati situatia si sa continuati finisarea cu echipa si materiale proprii. Exista mai multe denumiri in acest sens, pe care le explicam in randurile ce urmeaza.

Casa la rosu

Este poate una dintre cele mai cunoscute situatii. Denumirea vine clar de la caramida, neacoperita de materiale pentru ca acesta este stadiul de predare, adica fara finisaje. Presupune turnarea fundatiei, ridicarea zidurilor si realizarea acoperisului. Foarte important de retinut este ca o astfel de constructie nu include nici finisaje, dar nici instalatii.

Marele avantaj in acest caz este pretul mai mic al achizitiei. Astfel investitia pe mai departe poate fi facuta treptat, in etape, in functie de cum isi permite cel care devine proprietar. Totusi, la pachet isi asuma sa continue constructia pe cont propriu, ce-i drept cel putin fara batai de cap la capitolul avize de construire. Poate alege materialele, asigurandu-si calitatea proiectului.

Atentie! Casa la rosu nu implica neaparat si invelitoarea acoperisului. Daca acest lucru se intampla, ar fi bine de realizat cat mai curand pentru a proteja calitatea constructiei. Acest aspect este de clarificat in discutie cu cel care va pune la dispozitie vanzarea unui astfel de proiect.

Casa la gri

Daca am explicat ce presupune casa la rosu ei bine la gri este fix etapa urmatoare. Se pare ca nu intamplator exista denumiri ce au si implicatii cromatice. Casa la gri include si finisaje interioare, dar si exterioare. Mai concret, se includ:

  • Tamplaria si acoperisul, in functie de situatia anterioara, daca au fost sau nu incluse in negocieri pentru a fi realizat in stadiul casei la rosu.
  • Instalatia electrica, fara montarea prizelor, corpurilor de iluminat sau intrerupatoare.
  • Instalatia sanitara, fara obiecte sanitare sau racord la sistemul de alimentare a locuintei.
  • Tencuiala la interior.
  • Tencuiala decorativa la exterior.

Specialistii vorbesc de avansarea cu proiectul in medie cu 25 de procente fata de ce presupune casa la rosu. Din nou vorbim de un avantaj financiar, pentru ca in acest stadiu pretul de achizitie este  mai mic fata de o casa terminata. Poate fi o diferenta de 10% fata de costurile unei case complet realizata.

Un alt avantaj aici este ca se poate interveni cu alegeri personale asupra tipurilor de produse, cum ar fi alegerea placilor ceramice.

 

Casa la alb

Tot ceea ce nu a fost inclus la stadiul anterior va fi o completare acum. Asadar, casa la alb include toate acele finisaje, culoarea peretilor, montarea de prize, intrerupatoare, obiecte sanitare, finisarea pardoselii, aplicare de gresie, parchet etc.

Aceasta optiune este cea potrivita in cazul celor care isi doresc sa se mute imediat dupa. O astfel de casa scoate din discutie orice tine de constructie, santier. Atentie, a nu se confunda cu ceea ce presupune o casa la cheie, aici situatia fiind mai complexa. De data aceasta sunt incluse si geamurile, usile, centrala termica, caloriferele si tot sistemul de incalzire, precum si cel electric si sanitar, astfel incat tot ce ar mai ramane proprietarilor sa fie alegerea mobilei.

Toate aceste stadii de constructie si finisare sunt menite sa defineasca casa dorita. Achizitia in una din aceste etape presupune ca viitorii proprietari sa poata sa personalizeze spatiul cu alegeri anume. In egala masura este si avantajul de a urmari stadiul de evolutie, tinand cont de calitatea proiectului, precum si posibilitatea de a face o achizitie la un pret mai modest. In functie de cat timp este dispus fiecare sa astepte pana la mutarea finala in casa noua, achizitia in stadiul la rosu, la gri, la alb etc.  este o alegere diferita pentru fiecare in parte.

 

lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comparați ofertele

Call Now Button