250 € la 10,000 €

Noi am gasit 0 rezultate. Vezi rezultate
Rezultatele căutării

Casa cu etaj sau cu un singur nivel – ce sa alegi si de ce

Postat de admin pe 09/08/2018
0

Decizia de a pune in aplicare planul mult visat – cel de a construi o casa – vine insotita de o serie de provocari. Trebuie avute in vedere numeroase aspecte, printre cele mai importante numarandu-se alegerea unei firme specializate in proiecte case. Exista insa un detaliu care ii pune in incurcatura pe majoritatea viitorilor proprietari, care nu stiu ce e mai indicat sa aleaga: o casa cu etaj sau una cu un singur nivel?

Pareri exista, atat pro cat si contra amandurora. Vom incerca sa lasam insa deoparte aspectele care pot fi considerate subiective pentru a va oferi in randurile urmatoare o opinie obiectiva cu privire la acest aspect.

Ce avantaje si dezavantaje prezinta casele cu etaj?

Ca regula generala, pretul pe metru patrat poate fi mai atractiv in cazul unei case cu etaj. Elementele care influenteaza acest pret, precum excavarea, realizarea fundatiei sau costurile asociate acoperisului sunt mai reduse, intrucat si suprafata pe care acestea se intind este mai mica.

Aparte de acest aspect, casele cu etaj sunt de obicei mai eficiente din punct de vedere al consumului de energie. Desigur, si masurile intreprinse in acest sens trebuie implementate corespunzator, in special izolatia peretilor, astfel incat influenta factorilor de mediu asupra consumului de energie sa fie cat mai redusa.

Costurile avantajoase si eficienta energetica sporita nu sunt insa singurele atuuri pe care le ofera casele cu unul sau mai multe etaje. Cei care isi construiesc case isi doresc si privelisti cat mai ample, pe masura asteptarilor, iar alegerea unei case cu etaj poate fi acea optiune care sa multumeasca si aceasta exigenta.

Beneficiile pe care le poate aduce pentru proprietari o casa cu etaj nu pot sa estompeze insa si cateva neajunsuri pe care le pot prezenta asemenea constructii. Ca exemplu, realizarea scarilor interioare potrivite presupune in unele cazuri o investitie destul de consistenta. De asemenea, accesibilitatea pentru anumite categorii de locuitori poate sa puna probleme in unele cazuri – este vorba despre varstnici si copii.

Avantaje si neajunsuri ale caselor cu un singur nivel

Intr-o astfel de locuinta exista de asemenea avantaje de care pot sa beneficieze proprietarii. Referitor la nivelul de accesibilitate, intr-o casa cu un singur nivel, copiii, persoanele varstnice sau cele cu probleme de mobilitate vor avea parte de mai multa siguranta.

Compartimentarea eficienta a spatiului poate sa reprezinte de asemenea un atu in cazul caselor construite pe un singur nivel. Se pot face chiar si economii, intrucat spatiul poate fi folosit astfel mai eficient, in special in acele zone in care exista restrictii cu privire la inaltimea imobilelor construite.

Cu privire la nivelul de dificultate al constructiei, casele cu un singur etaj au un avantaj prin comparatie cu constructiile care au mai multe etaje. De asemenea, o casa cu un singur nivel este mai usor de intretinut, chiar daca cele cu mai multe nivele prezinta beneficiul spatiului disponibil mai extins.

Avand in vedere toate avantajele si dezavantajele enumerate, alegerea tipului de casa – cu un singur nivel sau mai multe – ramane doar la alegerea viitorilor proprietari. Cei interesati de proiecte case din cele mai diverse pot gasi alternative in cadrul site-ului nostru, in sectiunea “Proiecte case”. Cu siguranta oricine poate identifica aici tipul de casa care sa se plieze perfect pe propriile preferinte si gusturi.

lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comparați ofertele

Call Now Button