250 € la 10,000 €

Noi am gasit 0 rezultate. Vezi rezultate
Rezultatele căutării

Care este rolul foliei anticondens si a barierii antivapori?

Postat de admin pe 27/06/2019
0

Doua aspecte sunt cruciale cand vine vorba de acoperis, folia anticondens si bariera antivapori. Cele doua joaca rol extrem de important si isi arata contributia prin mentinerea acoperisului intact, fara infiltratii. Discutam detaliat despre acestea in randurile ce urmeaza.

Folia anticondens

Importanta sa se refera la durata de viata a acoperisului, prelungita cu ajutorul unei membrane de acest gen. Acest tip de folie ajuta la a mentine la distanta condensul, spre a nu patrunde in invelisul acoperisului. Folia creeaza o bariera termica si una pentru umezeala reziduala din termoizolatie, aceasta neputand sa se elimine in exterior in mod controlat.

Cum se monteaza

Folia anticondens se va monta in functie de tipul de acoperis. Astfel, poate fi vorba de fasii orizontale incepand cu partea de strasina si pana la coama. Trebuie avut grija la imbinarile dintre folii, pentru o aplicare corecta.

Ulterior se vor monta si sipcile verticale si contrasipcile. In unele cazuri este posibil necesar ca folia sa fie stabilizata de cateva puncte de silicon pentru a nu exista probleme legate de curenti ascendenti ce pot ridica stratul de folie.

Folia anticondens nu se va monta tensionat adica foarte bine intinsa. Aceasta trebuie sa acopere foarte bine si sa fie intinsa cat sa nu aiba cute. Pentru stabilizare se recomanda cuie, adeziv special de asemenea.

Precizari:

  • Folia va fi utila daca si pe partea de interior a acoperisului exista proceduri aplicate astfel incat sa se etanseze suprafata.
  • Folia trebuie sa fie de calitate si fara defecte, fara taieturi sau alte perforatii pentru ca altfel rolul sau nu poate fi acelasi si va permite infiltratii. In cazul in care sunt descoperite astfel de defecte se pot face reparatii pentru a nu schimba toata folia.
  • Nu se va monta termoizolatie daca inainte nu se aplica folia de protectie.
  • Exista si variante de folii cu protectie mare la UV.
  • Indiferent de invelitoarele folosite, nu se exclude necesitatea de a crea o bariera impotriva vaporilor pe partea de interior a acoperisului. De fapt aceasta masura ajuta la impiedicarea patrunderii de vapori din interior in structura acoperisului si astfel evitarea de a produce condens.

Bariera antivapori

Dupa cum ii spune si numele, aceasta este ca un scut pentru vaporii formati in locuinta, impiedicand ca acestia sa patrunda in termoizolatie. Este o completare pentru folia anticondens, iar cele doua impreuna ofera performanta si calitate si creeaza deci acoperisul durabil.

In cazul in care nu sunt folosite astfel de produse apare umezeala si mucegaiul, in timp scurt. Ce se intampla concret: planseul poate fi ventilat, bariera antivapori joaca si rol de hidroizolatie, independenta de cea de la suprafata. In cazul in care aceasta nu ar exista apare desigur umezeala, ce stagneaza intr-un mediu inchis, intre straturi extanse, unde nu exista posibilitate de a aerisire. Daca a patruns deja in termoizolatie, fie prin condens, fie prin infiltratie, cu siguranta ulterior apar si pete de apa pe tavan.

Aceasta bariera antivapori este ca o membrana bituminoasa. Ar trebui sa aiba in armatura o folie de aluminiu – aceasta are si ea un rol, de a nu permite migratia de vapori, dar si de a realiza o reflexie termica pentru conservarea energiei.

Este absolut necesara montarea unei astfel de bariere antivapori? Specialistii sunt de acord cu faptul ca aceasta isi are rolul bine definit si nu ar trebui sa lipseasca din structura acoperisului. Necesitatea acestei masuri depinde si de gradul de umezeala ce se genereaza din locuinta sau cladire. De asemenea, poate fi exclusa din ecuatie doar in cazul in care spatiile sunt neincalzire, bine ventilate totusi.

Astfel de aspecte sunt importante si determina o lucrare de calitate. Va asteptam in cadrul paginii noastre sa luati contact cu echipa Smart Home Concept pentru a va lamuri despre orice tine de proiectarea casei.

lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comparați ofertele

Call Now Button