250 € la 10,000 €

Noi am gasit 0 rezultate. Vezi rezultate
Rezultatele căutării

Avize importante pe care le cere intocmirea certificatului de urbanism

Postat de admin pe 25/02/2019
0

Dupa obtinerea certificatului de urbanism este necesar a solicita eliberarea unor avize diverse, responsabilitate ce revine beneficiarului, respectiv specialistului de la biroul de arhitectura cu care colaboreaza.

In cazul in care misiunea de a le obtine revine specialistului, acesta va avea in vedere atat depunerea, cat si ridicarea avizelor. In sarcina acestuia revine si intocmirea dosarelor pentru a obtine avizele necesare, respectiv a documentatiilor pe care le solicita autoritatile. Va fi necesara si redactarea memoriilor tehnice de prezentare a lucrarilor, care sa respecte desigur cerinte specifice, precum si legislatia in vigoare.

Astfel de servicii punem la dispozitia clientilor nostri, respectiv mijloacele necesare pentru a intocmi dosarul cu documentatia si avizele necesare dupa obtinerea certificatul de urbanism. Atragem atentia asupra faptului ca nu orice societate din domeniul in care activam va pune la dispozitie sau cel putin nu va include in onorariul de proiectare si serviciile ce vizeaza realizarea documentatie pentru a obtine avizele necesare. Din dorinta de a va pune la dispozitie toate cele necesare pentru o buna desfasurare a lucrurilor, avem in vedere si acesti pasi in serviciile cu care va intampinam.

De altfel, va prezentam in randurile urmatoare cateva informatii utile cu privire la tipurile de avize ce pot fi necesare si sunt importante dupa ce ati obtinut certificatul de urbanism.

Tipuri de avize necesare dupa eliberarea certificatului de urbanism

In functie de zona, avizele solicitate prin certificat poti sa difere in cazul fiecarei primarii, asemenea ca si in cazul fiecarui proiect. Sunt necesare anumite tipuri dupa starea in care se prezinta terenul sau constructia in cauza, dar si dupa planurile vizate prin modificarea lor. Conteaza toate acestea, dar in special modul in care edificiul nou va aduce modificari zonei de amplasament.

Dupa ce ati primit certificatul, putem face o estimare aproximativa a numarului de avize necesare, respectiv a tipului acestora. Pentru asta ne vom raporta la tipul cladirii, respectiv la zona de amplasament.

  • Avize de utilitati

Acestea vor fi eliberate de furnizorii a diverse utilizati din dotarea amplasamentului din zona respectiva. Poate fi vorba despre cei care asigura alimentarea cu energie electrica, apa, gaz, salubritate, telefonie, canalizare, internet, dar si transport urban. A se avea in vedere ca pentru anumite zone nu exista disponibilitate ale unor retele, caz in care nu se pot face solicitari. Avizele vin sub forma de documente conexe documentatiei tehnice care vizeaza obtinerea unei autorizatii de construire. Numai dupa aceasta este posibila realizarea proiectelor in sine, de bransament la respectivele retele, respectiv obtinerea avizului necesar.

  • Aviz de mediu

Indiferent de tipul lucrarii, acest aviz reprezinta o obligativitate. Fiecare certificat de urbanism trebuie sa fie insotit de un astfel de aviz. Specialistii apeleaza la Agentia pentru Protectia Mediului pentru a-l obtine, respectiv la agentia de pe raza careia se afla proiectul de investitie.

Avem in vedere intocmirea documentatiei specifice si ne conformam procedurilor pe care le impune avizatorul. Acestea sunt altele in functie de fiecare constructie, respectiv de influenta pe care o poate avea asupra mediului inconjurator. Referitor la acest tip de aviz, va stam la dispozitie pentru informatii suplimentare.

  • Avize din partea structurilor speciale

Este vorba despre cele de tip STI, MAI, MaPN, Autoritatea Aeronautica sau alte autoritati, in cazul in care in zona exista obiecte ce apartin lor. Sunt necesare in situatia in care ar putea avea constructia vizata vreo influenta asupra bunei lor functionari.

  • Avize tehnice

Aici intra constructiile ce vizeaza interventii, motiv pentru care trebuie analizata si aprobata totodata maniera in care ar putea afecta modificarile respective constructia sau alte constructii din zona. De mentionat sunt avizele ISC, MCC, care se aplica in cazul cladirilor protejate istoric si cultural, a monumentelor istorice de asemenea.

  • Avize privind siguranta populatiei

Acestea se solicita in situatia constructiilor publice care vizeaza un numar crescut de persoane, dar si activitati care pot sa afecteze cetatenii. Amintim aici avizele ISU, DSV, cele pentru protectie civila, prevenirea si stingerea incendiilor, pentru sanatatea populatiei etc.

Desigur ca lista lor continua. Dupa situatie mai poate fi vorba si despre avize privind traficul rutier si modalitati de acces in incinte, dar si avize de la companiile care detin elemente de infrastructura sau altele cu caracter special in apropierea zonei vizate.

Pentru fiecare dintre aceste situatii stam la dispozitie cu servicii profesionale de obtinere a avizelor, dispunand si de cunostintele necesare pentru buna desfasurare a lucrurilor.

 

 

lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comparați ofertele

Call Now Button